Pizzabrød

Ingredienser:
50 g (1 pk.) gjær
5 dl lunkent vann
2 ss smør 1 beger
(3 dl) lettrømme
5 dl sammalt hvete, grov
8 – 9 dl hvetemel
150 g soltørkede tomater
1 dl maiskorn
1 dl sorte oliven, uten steiner
200 g pizzaost eller annen revet ost

Fremgangsmåte:
Langpanne I stekeovnen: 225 °C, ca. 25 minutter
Rør gjæren ut i det lunkne vannet. Tilsett salt, smør, rømme og mesteparten av melet. Arbeid til deigen kjennes smidig, men den skal være ganske løs.La den heve ca. 30 minutter. Hakk eller klipp tomatene i biter.
Trykk deigen ut med melet hånd i en velsmurt langpanne (eller kledd med bakepapir).
Strø over tomatene, mais, oliven og ost.

La den heve ytterligere 15 minutter.
Stekes midt i ovnen. Avkjøles på rist og serveres i biter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *